DE PONT
TILBURG

Over de Pont, Tilburg

De Pont museum is gevestigd in een voormalige wolspinnerij die door het Amsterdamse bureau BenthemCrouwel Architekten is verbouwd tot een ruimte waar hedendaagse kunst optimaal tot haar recht kan komen. De monumentale oude fabriek met de grote, lichte zaal en de intieme 'wolhokken' vormt een hele toffe omgeving voor de vele kunstwerken.De collectie bevat werken van kunstenaars uit binnen- en buitenland onder wie Berlinde De Bruyckere, Marc Mulders, Gerhard Richter, Anish Kapoor, Bill Viola en Ai Weiwei. Naast een opstelling van werk uit de eigen collectie, die regelmatig verandert, worden er jaarlijks enkele grote en kleine tentoonstellingen georganiseerd.

De foto's van de tentoonstelling waar ik ben geweest zijn van Ann Veronica Janssens. Helaas is deze niet meer on display. Mocht je ergens anders de kans hebben om  haar werk te zien, go for it! Echt een aanrader.

FOTO'S VAN DE PONT

1/1

De Pont Museum

Wilhelminapark 1

5041 EA Tilburg

www.depont.nl

ABOUT & CONTACT

WELKOM OP VIVIANLECLERCQ.COM

Een site boordevol fijne tips vanuit mijn citytrips, roadtrips en hotspots in Nederland. Eten, drinken, waar te verblijven, toffe winkels, to do's en nog veel meer...

 

Lees meer

    © 2020 door Vivian le Clercq