• Vivian le Clercq

CITYTRIP: KOPENHAGEN

De stad waar alles hip en hot is! Ik werd verrast met een weekend weg van vriend-lief voor mijn verjaardag. Moooooi! Want Kopenhagen stond al erg lang op het verlanglijstje.

So let's explore!


Nørrebro Distrikt

SPLASH!

Ons hotel mag de aftrap doen, omdat dit een hotel is om nooit te vergeten! Manon Les Suites beste mensen, is een hysterische (in a good way), botanische, ik wil nooit meer naar huis, parel van een hotel!



Gelegen in het atrium van het hotel vind je het zwembad. Er valt prachtig, natuurlijk licht naar binnen en zodoende kunnen de planten er ook weelderig groeien. ‘s Avonds verlichten de vissen het zwembad subtiel en kun je er heerlijk loungen op een van de bedden óf natuurlijk heerlijk een duik nemen in het verwarmde zwembad.


Het ontbijt is super lekker! Verse zalm met blad spinazie, sapjes, vers gebakken desem brood en allerlei andere heerlijkheden. Ook voor diner zit je hier prima. 's-Avonds serveren ze à la carte en heb je een erg fijn uitzicht over een deel van de stad.



Manon les Suites is van Guldsmeden hotels, het zelfde hotel als dat we in Bali hadden voor een nacht genaamd Jungle Fish. Hier ook dezelfde jungle vibe maar dan midden in Kopenhagen!


Manon les Suites

Gyldenløvesgade 19

1600 Kopenhagen

www.guldsmedenhotels.com


Binnen de gebaande paden blijven

Of juist niet!

De volgende ochtend gaan we al vroeg op zoek naar een fiets. Want de beste manier om deze stad te leren kennen is by bike!

Op elke hoek van de straat vind je wel een fiets-verhuur. Als je denkt dat Nederland een fiets stad is.. Think again! In Kopenhagen is dit nog veel populairder. De fietspaden zijn bijna net zo breed als een gemiddelde snelweg en alles is super gestructureerd.


Dus opzoek naar ontbijt!

We fietsen richting het hele fijne Nørrebro waar Stefanos Mad & Kaffe zit.



Ik kon niet meer geobsedeerd zijn.. Dit is de perfecte kleine ontbijt spot op de hoek met alles gezond en mooi. Het eten is heerlijk en heel ongedwongen. Wat je ook wilt, ze zullen het voor je maken. Je kunt kiezen tussen 3, 5 of 7 kleinere ontbijt items en heerlijke sapjes en there is more where that came from!


Stefano's Mad en Kaffe

Husumgade 50

2200 Kopenhagen

www.instagram.com/stefanosmadogkaffe


Superkilen

Met volle buikjes fietsen we door naar Superkilen in de wijk Nørrebro.

De wijk Nørrebrø in Kopenhagen is de laatste jaren behoorlijk up-coming. In een wijk die ‘socially challenged’ wordt genoemd, openen steeds meer hippe horecatentjes en vestigingen creatievelingen zich maar wat graag, mede vanwege het gevarieerde straatbeeld. Maar ook Superkilen is een grote trekpleister voor Nørrebrø: een kilometer lang park in het noorden van de wijk.



Superkilen bestaat uit drie gekleurde gebieden: The Red Square, The Black Market en The Green Park. Ieder deel heeft zijn eigen functie. Het rode gedeelte staat voor het moderne stadsleven met een café, muziek en sportattributen, het zwarte gedeelte is het klassieke plein met een fontein en bankjes en het groene gedeelte is een park om te picknicken, om te sporten en dergelijke.


Nyhavn

We fietsen terug naar het drukke, maar oh zo mooie haven gedeelte van Kopenhagen. Nyhavn. Het is echt een iconische plek die je gezien moét hebben als je in Kopenhagen bent. Ga er alleen niet op het terras zitten, tenzij je het niet erg vindt om asociaal veel geld te betalen voor een drankje..


Nyhavn

Hoewel de haven een slechte naam had vanwege het overlast van zeelieden en onpasselijk vertier met vrouwen die zij er hadden is het uiteindelijk helemaal goedgekomen met de Nyhavn en zijn heerlijk gekleurde huisjes!


Een stukje verder in Christianshavn zijn we feestelijk in de zon gaan zitten. Christianshavn bestaat uit enkele eilanden in het oosten van Kopenhagen en is de wat meer alternatieve wijk van de stad, of ja, lekker hip en hot dus.


Christianshavn

Om de hoek van Christianshavn vind je het Design Museum Danmark. Yes! Ik heb een stuk geschreven over het Design Museum mét foto's uiteraard op mijn andere pagina (Kunst en Design) op de site.


The next day..

Het was wederom erg zonnig en zijn daarom onze dag begonnen in de Botanisk Have (botanische tuinen). Weg van de drukte van het centrum van Kopenhagen, werd deze botanische tuin ontworpen voor vrede, rust en de wetenschap. De rijke en gevarieerde flora en de vele schaduwrijke bomen creëren een relaxte sfeer om te ontspannen en te genieten van de wonderen van deze groene oase.



Het indrukwekkende glazen en gietijzeren Palm House werd gebouwd toen de botanische tuin voor het eerst werd geopend in 1874 en staat bommetje vol met prachtige planten. Het is wel 50 graden binnen maar dat mag de pret niet drukken!



Als je een stuk verder doorloopt kom je in de vlinder tuin. Ze beschikken hier over allerlei soorten vlinders en, je raadt het al, nog meer planten.

Dankzij recente uitgebreide renovaties is het zowel van binnen als van buiten in het park, waanzinnig om door heen te wandelen!


Botanisk Have

Gothersgade 128

1123 Kopenhagen

www.botanik.snm.ku.dk


Torvehallerne

Want daar moet je zijn als je heerlijk wil genieten van eten, drinken, (droog)bloemen, fruit en nog veeeel meer! Je kunt het niet missen; twee grote hallen met daarin zo’n 80 marktkramen! Oh joy!



Je vindt er veel vis en vlees kramen maar ook sushi, brood, buns en ook belegde broodjes, wijn en biertjes zijn goed vertegenwoordigd. Je hebt de mogelijkheid om ingrediënten te kopen, om uit de hand iets te eten of om op de vele stoeltjes plaats te nemen. You're welcome!


Torvehallerne

Frederiksborggade 21

1362 Kopenhagen

www.torvehallernekbh.dk


Geen citytrip zonder toffe winkels

We lopen door richting de stad en ik verbaas me over het feit dat werkelijk álle huizen in Kopenhagen gewoon prachtig zijn! Anyway.. Op naar shop-walhalla Strøget!



We struikelen als eerste binnen in het HAY House. My oh my.. Mag ik hier wonen?!

Er zijn twee redenen om de HAY-showroom met twee verdiepingen te bezoeken. De eerste en belangrijkste is dat dit een van de beste (hip-en-hotste) plaatsen is om te zien wat er nieuw en interessant is aan hedendaags Deens design. De winkel is gevuld met toffe, kleurrijke dingen, zozeer dat uitstappen zonder iets te kopen een behoorlijke uitdaging kan zijn. De tweede reden: vanaf de bovenste verdieping kun je genieten van een geweldig uitzicht op Amagertorv, een van de mooiste pleinen van de stad.



HAY House

Østergade 61, 2

1100 Kopenhagen

www.hay.dk


Altijd fijn om even binnen te lopen is COS. En helemaal in Kopenhagen. Het zit (zoals bijna alles hier) in een prachtig pand en loopt door naar een zolder. Je verdwaald er bijna en elk hoekje is uniek en zo mooi minimalistisch ingericht.



COS

Østergade 33-35

1100 Kopenhagen

www.cosstores.com


Nog zo'n parel is warenhuis ILLUM. ILLUM is het premium warenhuis van Kopenhagen en bestaat al sinds 1891! Je vindt er alles op het gebied van mode en schoonheid tot interieur en design. Ook wie van lekker eten houdt kan bij ILLUM goed terecht. Het is zo prachtig ingericht en elke shop in shop is heaven! Vanaf het dak heb je onder het genot van een kopje koffie een prachtig uitzicht over de stad.



Illum

Østergade 52

1100 Kopenhagen

www.illum.dk


Bye beauty!

De laatste dag vliegen we al weer op tijd terug naar Nederland. We besluiten daarom nog een stuk van Vesterbro te bezoeken.


Palads Theater

Een ruige maar charmante wijk. Centraal gelegen en vol met restaurants Net wat ten westen van het stadscentrum ligt Vesterbro. Vroeger was dit eigenlijk een beetje een achterbuurt, maar door recentelijk renovaties en het verplaatsen van jonge Denen is het al heel wat opgeknapt! Het zit vol met leuke kaffee bars, winkels en natuurlijk het gezellige Meatpacking District.


Oef, wanneer mag ik weer naar Kopenhagen!? Dit was 'm voor nu!


That’s all!

Vergeet niet een hartje te geven op de terug weg :)


Recente blogposts

Alles weergeven