• Vivian le Clercq

HOTSPOTS: DEN BOSCH

My home town! Ik woon echt super graag in deze veelzijdige stad. Elke keer ontdek ik weer iets nieuws en daarom hoorde deze zeker in het rijtje thuis!


Côte Birstro, Den Bosch

Ik ga Den Bosch nog in verschillende blogs op delen, maar for now zomaar een paar leuke spots!


Yummy

We beginnen met Côte, een Franse bistro met een trés bien menukaartje, oui oui! Verfijnde Franse smaken en kwaliteitsgerechten in een prachtige setting, eigenlijk een klein stukje Parijs midden in Den Bosch. Van ontbijt tot lunch, diner, après-midi bites tot een high tea en heerlijke Franse wijnen, Côte heeft alles voor een geslaagd bezoek.

En niet alleen het eten en drinken doen ons aan die heerlijke sferen denken.. Ook het interieur (merci for that!) bestaat uit fijne behangetjes, prachtig geblokte tegelvloeren, oude- en moderne lampen en natuurlijk de bistro stoeltjes.Côte Bar Bistro

Korte Putstraat 4

5211 KP 's-Hertogenbosch

www.cote.nu


Nog een leuke! Eetbar DIT. Een goed georganiseerde kletsboel.

In de ochtend kan je er terecht voor lekkere ontbijtjes en koffie (met koetjesreep) en lunchen is ook geen straf. Flammkuchen, heerlijke broodjes, raw tuna salade met soya (O-M-G) en ‘s Avonds toveren ze de kaart om in het shared dining-concept zodat je verschillende gerechtjes proeft. Kun je geen keuze maken? Laat je verrassen door de chef! Ohja, neem vooral een toetjes plateau, hier vind je de garde nog terug in de chocolade mousse en snoepjes all over.Eetbar DIT

Snellestraat 24-26

5211 EN 's-Hertogenbosch

www.eetbardit.nl


Een stukje buiten de stad vind je de Tramkade, die bestaat uit de Kaaihallen, Werkwarenhuis en de mengfabriek. In de Kaaihallen, en daar buiten, zijn er heel vaak evenementen en feesten. Het Werkwarenhuis, de thuisbasis van Social Label, is een onderdeel van creatieve gebiedsontwikkelingen en biedt ruimte aan experiment en diverse evenementen. Je vind de designcollectie van Social label en cafe/restaurant Van Aken. Kom winkelen, dansen, eten en drinken in de urban jungle of neem een kijkje in het designlab.

In de Mengfabriek zijn gedurende het jaar verschillende activiteiten te vinden. Op dit moment kun je al eten, drinken en muziek beleven bij Koudijs Kafe, KoudijsLokaal en bij Espressobar da Silva.

Al met al een compacte en creatieve locatie!Tramkade

5211 ZM 's-Hertogenbosch

www.werkwarenhuis.nl

www.mengfabriek.nl


Even terug naar de stad. In een zijstraat van de markt in Den Bosch vind je het meest schattige, ouderwetse (in a good way) en bommetje volle snoepwinkeltje Tum Tum. Zoiets als Yum Yum! Hij zit dus tjok vol snoep en het concept is simpel.. Pak een schep en een (ook lekker ouderwets zoals vroegâh) schaaltje en prop die vol met al het lekkers! Bel dus maar vast de tandarts voor een afspraak.Tum Tum

Ridderstraat 11

5211 JZ 's-Hertogenbosch

www.tumtum.nl


Thuis hebben wij een kat, James. En al zou ik het liefst 10 katten in huis hebben, gaat dat helaas niet! Máár mocht je nu katten nét zo leuk vinden (ook al zit AL je kleding altijd onder haren en gooien ze altijd alles van tafel), dan kan je terecht bij katten paradijs Mispoes!

Ze hebben ongeveer 7 katjes die alle vrijheid krijgen en waar je fijn mee kan kroelen. Bij Kattenparadijs Mispoes kun je niet alleen terecht voor knuffels en koffie. Ze verzorgen ook high tea en lunch én bijna alles wat je in het café ziet, is te koop. Ze vragen 3 euro ''entree'' per persoon uiteraard voor de verzorging van de katjes.Het is handig om van te voren een reservering te doen, aangezien ze maar een beperkt aantal gasten per keer binnen laten voor de rust.

Ik wilde in ieder geval nooit meer weg!


Katten Paradijs Mispoes

Orthenstraat 31

5211 SV 's-Hertogenbosch

www.kattenparadijsmispoes.nl


By now zit je denk ik wel vol van al het ontbijten, lunchen, snoepen, drinken, kroelen en proosten! Tijd voor een beetje retail..

Er is zijn namelijk winkels waar ik erg graag kom. Sommige ken je, maar door hun unieke uitstraling qua pand ga ik ze tóch even benoemen, en sommige zijn minder bekend.


Laten we beginnen met Westside (toch wel mijn favoriet).

Westside is gehuisvest aan de Verwersstraat waar ze een totaal oppervlakte van ongeveer 1000m2 tot hun beschikking hebben, alwaar ze fashion voor dames en heren, planten, boeken, kunst & design bij elkaar brengen. Winkelbeleving staat hoog in ’t vaandel wat je zult begrijpen als je zelf een kijkje gaat nemen. Mijn ultieme combinatie voor een concept store.Klik rechts op de foto voor een kleine slide show.


Westside

Verwersstraat 19-21

5211 HT 's-Hertogenbosch

www.westsidedenbosch.nl


2 deuren verder van Westside zit een net nieuw geopende (flagship store) Sissy Boy. De reden waarom ik deze winkel terug wilde laten komen in mijn blog, is omdat het een prachtig pand is. Sissy Boy heeft nu zijn intrek genomen in het oude bankgebouw waar tot voor kort warenhuis Robbies zat. In het pand uit de dertiende eeuw is de oude kluis nog altijd te zien en hebben ze andere details nog in tact gelaten. Er zit ook een Daily in waar je allerlei lekkers kunt krijgen.Sissy Boy

Verwersstraat 33

5211 HT 's-Hertogenbosch

www.sissy-boy.com


Last but not least (for now!) Wanderwood.

Wanderwood is echt een Urban Jungle woonwinkel in de binnenstad van Den Bosch. Je kunt je letterlijk laten verwonderen door de mooiste kamerplanten en een mix van fijne interieuritems. Elk product heeft zijn eigen verhaal. Bij het binnenkomen verwonder jij je gelijk aan de unieke en natuurlijke sfeer. Je ontdekt hier bijzondere, eerlijke producten en merken die je niet veel tegenkomt. Wanderwood is van dezelfde eigenaren als van Oerwoud dus dat kan alleen maar veel goeds betekenen!Wanderwood

Snellestraat 14

5211 EN 's-Hertogenbosch

www.wanderwooddenbosch.nl


Binnenkort geef ik je nog veel meer tips over Den Bosch!


That’s all!

Vergeet niet een hartje te geven op de terug weg :)

Recente blogposts

Alles weergeven