• Vivian le Clercq

HOTSPOTS: HAARLEM

Klein Amsterdam ook wel genoemd. En terecht! Gelukkig iets minder druk en toeristisch en erg gezellig.


Schagchelstraat, Haarlem

Get that food in my belly!

Haarlem zit helemaal vol met mega leuke restaurants. Zelf zijn wij een ontbijtje gaan doen bij Coffee Bar Mica. Klein maar fijn! Lekkere koffie, verse sapjes en een fijn bakkerijtje.Mica wordt gerund door twee zussen die elke dag met veel passie voor koffie én vers eten, werken in de koffie bar. En los van al het lekkers ben ik vooral in love met het minimalistische interieur. Lichtgrijze muren, houten stoelen en toonbank, veel licht binnen en marmeren tafeltjes. Het zit in de Kleine Houtstraat en deze straat is sowieso de moeite waard om even doorheen te lopen en binnen te wandelen in een leuke concept store.


Mica Coffee Bar

Kleine Houtstraat 103

2011 DK Haarlem

www.micacoffeebar.com


Voor lunch zijn wij naar het heerlijke restaurant TEDS geweest. Even wat minder minimalistisch dan Mica. Deze hotspot is ultra Instagram-proof, heeft een hele fijne menukaart en je wordt er meteen vrolijk van.TEDS heeft meerdere vestigingen in Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Hier draait alles om All Day Brunch! Lucky me, het is mijn favoriet!

Een menukaart die dus heel de dag beschikbaar is. Wil je om vier uur nog chocopops met melk of eggs benadict? Dat kan dus bij Teds. Er is onwijs veel keus!

Het interieur is (zoals zijn voorganger, Café Martinus, RIP), heerlijk warrig en we houden er van! Kleedjes, planten, rotan, kitch, kleur en mierzoet.

Kortom! TEDS is wel een restaurant waar je even binnen moet stappen.


TEDS

Spaarne 94 2011 CL Haarlem

www.teds-place.nl


Heb je nu je buik vol van alle koffie, sapjes en broodjes? Ga dan eens een lekker biertje drinken bij de Jopenkerk.

Achter de bar van het café van de Jopenkerk glimmen de prachtige koperen brouwketels. Ze vormen het hart van de Jopenkerk. Jopen brouwt hier volgens eeuwenoude recepten zowel oude als nieuwe klassiekers. Let's find out!Op de eerste verdieping kan je lekker dineren en uiteraard proeven van hun mooie bier kaart. Om het brouwproces zichtbaar te maken voor de bezoekers, hebben ze gebruik gemaakt van de charme van de oude kerk en de nog aanwezige historische elementen. Tevens is het modern doordat de wanden en vloeren bekleed zijn met Perzische tapijten en er staan gezellig gekleurde stoeltjes en tafels gedecoreerd met planten.

Op de begane grond zie je de koperen brouwketels staan op het brouwblok dat tevens de achterkast van de bar vormt. Oh en niet te vergeten, het schitterende glas en lood is niet te missen!

Tijdens je borrel (wij bestelden een bier proeverij) kan je ook een ouderwets spelletje spelen die achter in de kast liggen. Een en al gezelligheid in de Jopenkerk als je het mij vraagt!


Jopenkerk

Gedempte Voldersgracht 2

2011 WD Haarlem

www.jopenkerk.nl/haarlem


Shut up and take my money!

Uiteraard heeft Haarlem ook fantastisch leuke boetiekjes en conceptstores. Mijn twee favorieten zijn My Deer Art Shop en ID Store. Laten ze nou ook in dezelfde straat zitten!Zodra je binnen stapt bij ID wordt je betoverd door alle hebben-dingetjes. Heerlijk lichte kleuren en een minimalistisch interieur zorgt ervoor dat de kleding er goed uit springt. De kleding is bedoeld voor vrouwen die hun eigen identiteit vorm kunnen geven. Merken zoals Second Female, Mödstrom, Mista en Underground Creepers zijn hier te verkrijgen. Ook verkopen ze allerlei DIY artikelen om bijvoorbeeld je eigen prints of armbanden te maken én ook nog eens heerlijke items om je huis mee te stylen.


ID Store

Schagchelstraat 7

2011 HW Haarlem

www.idstorehaarlem.nlMy Deer's heeft een zorgvuldig geselecteerd assortiment met design, sieraden, kunst, keramiek, interieur, boeken en lifestyleproducten. Alles van een hooge kwaliteit en mooi vormgegeven. Het heeft een lichte uitstraling met botanische accenten en je kan hier de tofste prints kopen voor in je huis!


My Deer's Art Shop Schagchelstraat 12 2011 HX Haarlem

www.mydeerartshop.nlBye Haarlem! See you next time!


That’s all!

Vergeet niet een hartje te geven op de terug weg :)

Recente blogposts

Alles weergeven